Trailbuilding Bob&Leth

 

Sporbygning

Frederik Leth er den ene halvdel af sporbygger brandet Bob&Leth. Frederik Leth startede med at bygge pumptracks og dirtjumps i Aarhus Dirtjump Park tilbage da han var blot 16 år. Der blev lært en hel del og ærfaringen med at bygge ting godt kom hurtigt. Frederik var med til at anlægge downhill sporet i Randers og fik derved en del ærfaring med både linjeføring og hvordan man udnytter et eller ikke så cykelvenligt terræn bedst muligt. Her mødt han Bob og de lagde sammen flere linjer i området tilhvert ny løb og lærte på den måde hvilken respons der kom på forksellig linjeføring og features.
Da Frederik cykler på semi proffesionelt plan selv går meget af året med at køre løb rundt om i alle Europas bedste bikeparks og spor. Morzine, Les Gets, Verbier, Saalabach-Hinterglemm, Finale Ligure, Winterberg, Evo Bikepark, Serfaus, Innsbruck, Les Orres, Schladming, Chatel, Champery for at nævne nogle navne. Her observeres der og hentes inspiration til hvad man kan bruge af pricipper og features på de danske spor. Med flere års erfaring i af køre både Downhill World Cup og Enduro World Series, ved vi lige præcis hvordan man kan bygge spor der passer til begyndere såel som nogle af verdens bedste ryttere.

Bob& Leth startede da Frederik og Jeppe Bob blev ansat til at bygge på Danmark's Tag ved Himmelbjerget. Her byggede de en rød nedkørsel hvor der blev lagt vægt p at lave en nedkørsel der så godt som muligt kunne sammenlignes med det de kørte i udlandet. Her var god linjeføring med godt flow i fokus samt nogle features som rockgardens og hop/drop. Der blev lagt en linje som arbejdede med terrænet således at der ikke skulle bruges grus da vandet ikke ligger sig midt i sporet. Så en naturlig nedkøresel der alligevel kan køre selvom det har stet ned.

Siden hen har Bob&Leth anlagt et mountainbike spor i Tebbestrup uden for Randers i selv samme område hvor de engang byggede downhill sporet. Udover det har arbejdet på Danmark's Tag fortsat og udover det er der blevet anlagt flere teknikbaner, pumptracks, nedkørsler og spor.

Kontakt: Frederik@fredleth.com

trailbuilding-300x199 Trailbuilding Bob&Leth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>